زرشک پلو سینه
زرشک پلو با مرغ
اکتبر 21, 2017
استانبولی
استانبولی پلو
اکتبر 26, 2017
حلوا مذهبی

حلوا یکی از دسر های خاص ما ایرانیان میباشد که بیشتر در مراسم مذهبی، ختم و سفره های امامان معصوم طبخ می شود. روش های زیادی برای تهیه حلوا وجود دارد و هر شهری بنا به سلیقه خود آن را تهیه می کند. در ایران ادویه روش پرطرفدار آن برای شما عزیزان آموزش داده می شود.

مواد لازم:

آرد گندم (نان سنگک یا بربری) 2 لیوان

شکر 1/5 تا 2 لیوان بسته به ذائقه شما

آب 3 لیوان

روغن جامد و مایع (مخلوط) به مقدار لازم

زعفران به مقدار دلخواه

گلاب نصف استکان

پودر هل، دارچین، زردچوبه به میزان دلخواه

خلال پسته ، خلال بادام، پودر نارگیل برای تزئین

طرز تهیه:

ابتدا آرد را چند بار الک می کنیم و در ماهیتابه بزرگ و مناسبی بدون روغن بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم. با یک کفگیر یا قاشق بزرگ چوبی شروع به هم زدن آن می کنیم. برای چند دقیقه آن را هم می زنیم تا بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس آن را از روی اجاق گاز برداشته و اجازه می دهیم خنک شود. در این زمان شکر و آب و پودر هل را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش بیاید.

پس از خنک شدن آرد ، روغن را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق آن را هم می زنیم. هر گاه هم زدن آرد به راحتی اتفاق افتاد یعنی روغن آن کافی است. به طور متوسط بنا به نوع آرد مقدار آن متغییر است ولی می توان برای این مقدار مواد، یک لیوان روغن در نظر گرفت. ماهی تابه آرد و روغن را بر روی اجاق قرار داده و با شعله متوسط مدام هم می زنیم تا ته نگیرد. آرد حلوا باید به رنگ مناسب قهوه ای تیره برسد. رنگ آرد در این مرحله تعیین کننده رنگ حلوا است. بنابراین دقت کنید تا به اندازه کافی رنگ آن تیره شود ولی مواظب باشید که ته نگیرد. در این لحظه در صورت تمایل می توانید مقداری زردچوبه و دارچین به آن اضافه کنید.

در آخر زعفران و گلاب را به شربت اضافه کرده و شربت را به آرامی به حلوا اضافه می کنیم و مدام هم میزنیم تا آرد گلوله نشود. مراقب باشید که این کار را با احتیاط انجام دهید. شربت هنگام اضافه شدن باید در حال جوش باشد. شعله اجاق گاز را کم کرده تا حلوا به غلظت دلخواه برسد. سپس آن را در دیس مورد نظر ریخته و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل تزئین می کنیم. برای رنگ پودر نارگیل می توان از زعفران و آب لبو استفاده کرد.

نوش جان

4 دیدگاه ها

  1. muzicir.com گفت:

    خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب فوق العاده

  2. واااای من عاشق حلوام ممنونم بابت این مطلب

  3. سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم و امیدوارم باعث
    ایجاد انگیزه براتون بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *